tiistai 28. huhtikuuta 2015

Juustolla täytetyt, pekoniin käärityt chilit.

Näillä aineilla pitäisi jo pärjätä pitkälle. Valitse chili-lajike oman mieltymyksen mukaan. Red habanero oli itselle liian tulinen, niin käytetään tällä kertaa säilykeitä.
Raaka-aineet
Hieman vaivaa ja sorminäppäryyttä, chiliin viilto sisälle koskenlaskia juustoa ja kääritään pekoni ympärille. Puolikas pekoni olisi riittänyt, mutta kun pekonia oli iso paketti ja se ei ole pahaa, niin käytettiin kaikki.
Uniin valmiina
Uuniin valmiina

Täytetyt pekonichilit paistetaan uunissa 225asteessa, rapeiksi.
Valmiit juustolla täytetyt ja pekoniin käärityt chilit.


Oli muuten älyttömän hyvän makuisia, ennen uuniinlaittoa laitoin pintaan vielä vähän merisuolaa ja pippuria myllystä.

Olen käyttänyt chilinä säilykepepperonia, tuoretta jalapenoa ja tuoretta cayannea. Juustoina olen testannut Koskenlaskia sulatejuustoa, valjon aurajuustoa, eldoradon sinihomejuustoa ja mustaa salaneuvosta. Erittäin hyviä kaikki. Ehkä salaneuvos on eniten minun makuni mukaan.

Kannattaa kokeilla, mikä on sinun makusi mukaan paras. Kannattaa valita chililajike sen mukaan, mihin on tottunut. Syömisestä menee ilo, jos chilit ovat liian tulisia. Aloittelijalle ihan sopivia nuo säilykkeinä myytävät pepperoonit ja vahvat pepperoonit. Todelliset chilipäät sitten voivatkin käyttää habaneroa tai vaikka naga morichia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti