keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Savustettua chiliä ja lohta

 

Seinäjoella käydessä mukaan tarttui motonetistä sähkösavustin ja digitaalinen lämpömittari. Mittari kestää jopa 300°C lämpötiloja.Ostokset

 

 

Lämpötilamittari asennettuna savustuspöntön sisälle.Savustin

 

Ikinä ennnemmin en ole savustanut, lastut veistelin omenapuun oksasta, olisi saanut olla paksumpaakin lastua. Seuraavaksi kokeillaan niin, että sahataan 40mm paksusta oksasta sentin vahvuisia pätkiä.puru

 

 

Savustukseen meni lohifile 900g ja kaupan chilejä.savustettavat

 

Savua alkaa muodostumaan. Lämpötilan säätöön ei tässä vaiheessa ollut muuta vaihtoehtoa, kun ottaa välillä tepseli irti. Tuohon johdon välille voisi kehitellä releohjauken, niin että sitä pystyy säätämään vauhdissa. Microkontrolleri ohjaamaan relettä, tyyliin 1min päällä ja 20s pois päältä. Halutessaan päällä ja pois päällä aikoja saa säätää erikseen.savussa

 

 

Lohi ja chilit valmiina. Savustuspöntön lämpötila pidettiin 90-120°C ja noin 40min. Kyllä oli hyvää, chilitkin yllätti erittäin positiivisesti. Silloin tietää olevan maun chileissä kohdallaan, kun suuta polttaa ja hiki valuu, mutta tekee mieli vaan syödä lisää.valmista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti