keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Chilisalaatti

Erittäin herkullista salaattia, missä tulee chilin tulisuus erittäin hyvin esille. Peittämättä mitään makuja. Tottumattomalle chilinsyöjälle 7kpl cayanne chiliä on aika hyvä määrä. Jos olet tottunut tulisiin ruokiin, niin kannattaa vaihtaa cayannet vaikka habaneroiksi. Salaatti tuli kehiteltyä kaupassa kävellessä.
Chilisalaatti
Chilisalaatti

Aineet:


  • 7 kpl cayanne chiliä
  • 2 Rasiaa miniluumutomaatteja
  • 1 Kurkku
  • 2 kpl Punasipulia
  • Riisiä
  • 500g golda juustoa
  • 1 Lihaliemikuutio
  • Merisuolaa
  • 1 Jäävuorisalaatti



Pilko chilit kulhoon ja lisää miniluumutomaatit kokonaisena.
Pilko chilit kulhoon
Pilko chilit kulhoon



Piko juusto kuutioiksi ja laita kulhoon.
Goulda juusto
Gouda juusto



Pilko sekaan kurkku. Pakko ei ole kuoria, vaikka minä niin teinkin.
Kurkku pienittynä.
Kurkku pienittynä.




Pilko jäävuorisalaatti ja lisää kulhoon.
Jäävuorisalaatti
Jäävuorisalaatti



Pilko punasipulit ja lisää kulhoon.
Punasipuli
Punasipuli


Lisää riisin keitinveteen yksi lihaliemikuutio ja suolaa. Riisi kannattaa laittaa kiehumaan siksi aikaa, kun pilkoo muut aineet. Riisi kannattaa keittää reilussa keitinvedessä ja siivilöidä valmiina. Riisit kannattaa huuhdella kylmän veden alla, niin salaatti on mukavavampi syödä heti.
Riisien keitinvesi
Riisien keitinvesi



Lisää sekaan riisi ja sekota kunnolla.
Valmis salaatti
Valmis salaatti
Tälläkin resptillä tulee valmista salaattia todella reilu määrä. Kuvan salaattikulho on noin 5 litraa.

Salaatin kanssa varmaan sopisi huvin valkosipuli salaatinkastike, mutta oli kyllä todella hyvää ilman kastikettakin. Ei ollut yhtään kuivan tuntuista syödessä.

1 kommentti:

  1. Kastikkeeksi suosittelen hyvää oliiviöljyä + limeä tai etikkaa (esim. omenasiideri)

    VastaaPoista